Hvordan tilbringe en dag i MilanoStart dagen med en vandring gjennom en av byens flotte parker, for eksempel Giardini Pubblici Indro Montanelli. Vi bodde på Ibis hotel, 

Beveg deg mot området "Brera". Ifølge mange reiseblogger og andre kjente, er Brera blant de koseligste områdene i Milano. Noen av dem jeg snakket med om Milano før jeg dro, mente at byen var en smule anonym og kald – jeg er uenig etter å ha tilbragt tid i Brera. 

Tripper på brosteindekkede gater omringet av gamle bygninger i farger som brent oransj og falmet gul mur, hvor eldgamle balkonger velter ut av veggene over deg. Balkongene er overlesset med grønne buskevekster og rosa roser plantet i terracotta-potter, og de grønne sjalusiene er dyttet bort fra vinduene for å slippe sollyset inn i de små leilighetene der oppe.
Spis frokost på en liten kafé. 
"Frokost?" spurte vi servitrisen med den rustne engelsken og det lysende smilet.
"Ja ja! Cappucchino? Juice? Croissant?" spurte hun ivrig nikkende.
"Perfekt" svarte vi.
Setter tennene i croissanten så sjokoladenugatten fyller munnen og gjør munnvikene sjokoladebrune, og i samme øyeblikk får vi øye på en flokk med kjolepyntede damer der borte ved den enorme gamle kirken bak oss. Santa Maria del Carmine er beskjedent bortgjemt innimellom alle bygningene her på torvet, og man må stoppe opp litt for virkelig å innse og ta inn over seg synet av et slikt kunstverk nå som magen ikke lenger rumler av frokostsult.

Det er bryllup i kirken, og den pyntede forsamlingen der borte vokser og vokser helt til en hvitkledd dame med sjal kommer, og dagen for alvor kan begynne.
– Og om servitøren din er like blid som vår, om du ser like kokende varm ut som vi antakelig gjorde, eller om det er like mange varmegrader når du er i Milano som da vi var der, da kanskje servitøren gir deg noen flotte vifter til avkjøling og dessert.
– Se Galleria Vittorio Emanuele II, det flotte byggverket hvor store motehus er samlet på rekke og rad i et slags åpent, overbygd torg. Se opp i glasstaket, og send lengselsfulle blikk inn i alle luksusvinduene.

– Et MUST i Italia: kjøp deg ekte italiensk iskrem!
– Se den kjente, digre katedralen Duomo di Milano. 
– Og ha ellers øynene åpne for alt annet som beveger seg av attraksjoner langs veien. Det er mange av dem.


Foto: KRISTINEMG

Comments

Post a Comment

Popular Posts