HEI BERLIN


Hoppa på flyet til Berlin i dag morges. 




 Vil se byen gjennom øynene til Olivia og Hanne som har bodd her siden august. Og de elsker byen. Og bor i en fantastisk fin, billig leilighet med to balkonger og høyt under taket. De skulle studere her på utveksling et semester. Så ble det til to semestre.






Fant s-bahn fra flyplassen Schönefeld, til Frankfurter Allee, og byttet til U-bahn frem til Alexanderplatz. Sola varma der på den store plassen. Trommespill fra en fyr med en diger flokk med folk rundt seg. Flommende vann i fontenen. Glassflasker med tysk øl som tømmes, sittende i steintrappa.

Og alle bare sitter omkring, skal ingen steder, skal bare være her nå, i sola, på Alexanderplatz.




Og så etter noen timer alene i byen, var jentene ferdige på skolen og klare for å finne meg. Så fant vi Mathilde, og så en italiensk restaurant i Prentzlauer Berg. Liker denne bydelen godt etter bare en kveld. Restaurantene og kafeene er ikke samlet opp i en klynge på noen få gatehjørner, men spredd litt tilfeldig utover her og der. Så uansett hvor du befinner deg, er det nesten alltid en fortausservering med stearinlys og rutete duker, eller en cocktail-bar rundt neste gatehjørne.





I morgen skal vi være turister og tråkke rundt i gode sko og lette klær. Sommerferie.


Foto: KRISTINEMG





Comments

Post a Comment

Popular Posts