Say yes to skinny dipping



Etter at alt har vært kaos og vi har vært midt oppi det og ikke hatt oversikt, bare så vidt hatt hodet over vannet av og til. Etter alt det, det er nå. Og nå ser vi klarere og tydeligere og ser plutselig alt vi har antatt og alle misforståelser og ting man tok for gitt. Opplysninger man tok for gitt, detaljer man tenkte at sa seg selv. Følelser man regnet med at ble forstått, kommentarer man var sikker på at ikke kunne mistolkes.

Lagde tv-reportasje fra en kafé i Ørsta. "Fru Svendsen".


Det er nå vi modner, antakeligvis. Sånn føles det. Som om vi endelig ser klart, endelig ser hvordan vi ser ut, ser oss i andres øyne, ser et annet bilde enn det vi har sett de siste årene. Er snart 23. Det er ikke det samme som 13, jeg vet. Men at det er så annerledes enn 20, visste jeg ikke. Men noen ganger er det helt likt, og noen ganger er 13 like mye 23, og kanskje når jeg er 73 kan det plutselig noen ganger føles som 23 og som om jeg er fjortis igjen eller ung og lovende. Og kanskje er jeg mer lovende om ti år enn akkurat i dag. Og kanskje mer i morgen, eller mindre.


Nyttårsforsett fra og med april


Men vi modner. Og stoler på prosesser. Og lærer oss at vi kanskje ikke er så tydelige som vi tror, og at vi kanskje må forklare mer, snakke mer, spørre mer, grave mer. Men også stole på prosessen, stole på at alt tar den tiden det gjør. At det kanskje ikke kan presses, at ingen bør presses for mye. At det vil komme en tid hvor saker er modne for å taes opp. Som poteter i åkeren. Og antakelser og misforståelser om personligheten din. Og da har det ikke lenger noe å si at alt vi sier høres ut som klisjeer. 


Foto: KRISTINEMG


Kanskje det plutselig kommer en tid hvor det blir lettere å si ja. Lettere å si ifra og lettere å innrømme ting, lettere å spørre, og ikke anta. Kanskje det er dét modning blir, kanskje vi blir modigere når vi modner. Og kanskje vi også lærer og innser at mot ikke handler om å si ja bestandig. Noen ganger det modigste og vanskeligste svaret "nei".  Kanskje "nei" egentlig kan føre til mer enn man har trodd.



Comments

  1. Jeg er spent på hvilken hendelse som trigget denne posten :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts