"If all you can do is crawl, start crawling" - Rumi



Akkurat som hvilken som helst annen natt, bortsett fra at den kvelden skriver vi 2013 for siste gang bak dagsdato og måned, og erstatter det med 2014. Så vi gjør noe som kan få oss til å forstå at denne natten er annerledes, markerer med feiring, eller god mat, fyrverkeri, champagne, eller saft og brus, eller hva enn man bruker for å feire noe. Men som alt annet, er også nyttårsaften vanskelig å forstå seg på, vanskelig å ta inn over seg. Det eneste smellet man hører klokken tolv er smell fra fyrverkeriet. Natten i seg selv er like stille og mørk som alle andre netter.














Overdriver bruken av både gull, sølv, glitter og paljetter. Er enige om at dersom det er  én kveld glitter er lov, og nesten obligatorisk, så er det denne kvelden.

Overdriver inntaket av god mat, velter oss i overflod og glitterkjolen, velter i høye hæler og raknede strømpebukser. 



Gjør alt vi kan for å forstå at vi fra denne natten av, får begynne på nytt igjen, akkurat som for tolv måneder siden. Hvorfor har vi tolv måneder, ikke 13? Hver første januar kjøper vi nye kalendere og planleggingsbøker. Alle feilene du begikk i 2013 hører til et annet år. Det er "so last year" og har ingenting med dette nye friske kalenderåret å gjøre. Denne natten fikk du servert tolv nye måneder som kan fylles med alt det du ikke rakk å gjøre i 2013. Du får muligheten til å se tilbake på året som gikk, reflektere over hva som egentlig skjedde, hvordan du følte deg, hvilke avgjørelser du tok, hvilke mennesker du møtte. Og så kan du legge det bak deg. Legge bak deg alt du ikke vil, kan, orker, eller har plass til i ditt 2014. Det er fortid, det er fjorårets.



Anette, Emeline og jeg
Foto: KRISTINEMG




Comments

Popular Posts