I owned every second that this world could give



Hope when you take that jump
You dont feel the fall


Hope that you fall in love
And it hurts so bad
The only way you can know
You gave it all you had



I did it all
I owned every second that this world could give
I saw so many places, the things that I did
..

And when that sun goes down
Hope you raise your cup


Foto: KRISTINEMG



For en dag sitter du plantet i lenestolen, dekket av rynker, tynget av tyngdekraften og sliten av mange år på ryggen. Blar gjennom det slitte fotoalbumet, eller eventuelt bildemappen på ipaden, eller noe annet enda mer moderne og high-tech utstyr som vil finnes opp om sytti år. Alt du har igjen er minnene fra sene netter og lange fletter, fra tiden da lårene var strammere, og håret ikke var grått. Livet lå foran deg, alle de årene å se fram til, alle de eventyrene å oppleve, alle de drømmene å oppfylle, alle de målene å nå. Borte, ferdig. Det var din tid, det var ditt liv, den tiden du orket å gjøre alt du ville. En stor del av livet er over.

En novelle har en begynnelse som er spennende, fengende og generell men fangende - der har du barne- og ungdomsåra.
Så kommer hoveddelen, der alt skjer, der handlingen utspiller seg, der vi finner et plot og karakterene alt handler om - voksenlivet ditt.
Og så kommer man til avslutningen, der man fletter sammen trådene, eller løsner opp knutene, og reflekterer eller forklarer eller innser - "dine eldre dager".


Så jeg håper du eier hvert sekund du får i denne verden, og at du ser alle stedene du vil se, og oppsøker alle menneskene du liker, og betrakter livet fra alle vinkler og ståstder, og vanner gresset i din egen hage istedetfor alltid å hoppe over hekken til naboen. Jeg håper at når det er kveld og varmt og sommer, da er du våken og levende. Du lever faktisk fortsatt. Du er kanskje fortsatt ung, og har alle år foran deg. Eller du er eldre, og kan bruke erfaring og det levde livet til din fordel ved å utnytte nuet. Håper jeg får impulser og tar sjanser og hopper når jeg kan, og faller om det er verdt det.

Håper du eier livet ditt, hvert eneste sekund, hvert spontane påfunn, hver følelse av lykke og følelse av sorg, hver følelse av håpløshet, hvert mål du setter -og oppfyller, hvert ønske du hvisker som blir til virkelighet. Håper du skaper din egen virkelighet.


Comments

Popular Posts