How to: see Lima in one day


- Få deg en god natts søvn på forhånd, gjerne i et ekte peruansk hjem (de aller fleste er mer enn villig til å låne bort et rom).




- Spis en god frokost! Vi dro til et av de største "Wong"-sentrene (beste supermarkedene), hvor de har frokostbuffet med alt en frokostbuffet bør inneholde av frukter, yoghurt, juice, kaffe, egg, rundstykker (evt ribbe og falafel)..





- Kjør opp til "Cristo Redentor" - den største statuen i Peru, og den nest største Jesus-statuen i Sør-Amerika (etter den i Rio, som jeg skal se om noen dager). Statuen er omtrent, cirka, minst 50 meter høy, og fra fjellet kan du se utover hele byen.






- Cristoen er  plassert på et fjell i Santa Rosa, og ved foten av fjellet finner du blant annet en zoologisk hage med masse spesielle dyrearter, som papegøyer og disse nedenfor;





- Å ha bekjente med bil tilgjengelig kan være handy ettersom byen er stor, trafikken er ekstrem, og alle de 8 millionene innbyggerne der vandrer rundt omkring i gatene. 




- Pass på å få med deg mange av de fantastiske, og forskjellige sidene av Lima. Jeg ante ikke at byen var så spekket full av kontraster..




- Kjør opp til Cristo-statue nr. 2; "El Cristo del Pacifico"; navngitt slik pga at han står og kikker utover havet.




- Derfra får du en flott utsikt over litt av strandlinjen i Lima; hovedsaklig ser du ned på en av de mest populære strendene, pluss området hvor de rikeste rike bor - side om side (men veldig avgrenset, sikret, og avstengt) med de mer… fattige.




- Hmmm, hva skal man skrive her..? Ta bilde med, og bli filmet med, en random peruansk musikkgruppe. Navnet? "Pasión", selvfølgelig, how much more latinamerican can you get..




- Kjenn noen som jobber / har jobbet i politiet som general, og besøk den eksklusive klubben kun for medlemmer, i Lima.



- Drikk lemonade, smak på ceviche (fisk, lignende sushi, men med lemón og peruansk vri), peruansk/italiensk lasagne og sjokoladekake.



- og nyt litt mer av synet av luksus for landets "clase alta", i hovedstaden til et land hvor minst 60% av innbyggerne betegnes som fattige.





- Besøk et eller flere av de mange store, eksklusive kjøpesentrene, med amerikanske designerbutikker og skatemerker på rekke og rad. Her er vi på "Jockey Plaza".




- Prøv å få deg selv til å forstå at det faktisk nærmer seg jul, på tross av varmegradene.




- Og: TA EN SIGHTSEEINGTUR med Turibus. Hvorfor har ikke alle byer sightseeing-turer på kvelden istedet? Byer er jo så vakre når himmelen er mørk, og alt er opplyst! Bussene går kl 19, og varer tre timer.



- Og dersom du tar bussturen, har dere et stopp her uansett, men om du ikke er på bussen; få med deg "Magic Circuit of the Water - Parque de la Reserva".
Denne parken har masse fontener, lys og et fantastisk lys/vann/film/musikk-show (bildet nedenfor) med alt fra Disney-sanger og ballettdansere, til tradisjonelle rytmer fra Peru og rørende filmmusikk.

Foto: KRISTINEMG


I morgen skal vi en tur til noen ruiner. Nå trenger jeg søvn!


Comments

Post a Comment

Popular Posts