Evitas liv, fordelt på to etasjer


Vi dro på Evita-museum i dag, med seminargruppen vår + en gruppe til, og læreren.




Hun ble født i 1919, litt utenfor Buenos Aires, men flyttet som ung inn til hovedstaden for å jobbe som skuespiller. Eva Duarte møtte Juan Perón da hun var 24 år, og det tok ikke lang tid før de bodde sammen, og etterhvert giftet seg. Evita var opptatt av å hjelpe de som ikke hadde så mye, men det skulle for all del ikke kalles "charity".










Foro: KRISTINEMG


Det var noe med Evita, noe som gjorde henne til et ikon, ikke bare et forbilde. Det var en grunn til at Buenos Aires var fylt med mennesker i alle gater og vinduer den dagen hun ble begravd, etter at hun døde av kreft. Det er en grunn til at liket hennes på mystisk vis "forsvant" da det lå i åpen kiste - plutselig var kroppen hennes borte, og det tok ca seks år før liket plutselig dukket opp igjen..

Kanskje kan man ikke forstå det om ikke man er argentiner, eller kanskje forstår man det ikke om ikke man levde i Evita-tiden.. Hun var opptatt av kvinners rettigheter, og jobbet for å hjelpe de med færre midler og dårlige utgangspunkt i livet. Hun var, og er, et symbol på godhet og medmenneskelighet. 


Comments

Popular Posts