Hearts on Starbucks coffee





Haley

Jennie
Annika

Caramel macchiato for me


I dag hadde vi seminargruppe med spansk kl 11.30-14.00, og så dro jeg, Annika og Jennie opp i San Telmo, spiste lunsj og satte oss på Starbucks for å jobbe med spanskoppgaver, og lese tekster av Hernan Cortés, osv. Innimellom kaffe og annen prat. Sånne ettermiddager, når du har akkurat passe med oppgaver å gjøre, et stort bord på Starbucks rett ved et digert vindu med en travel, argentinsk gate utenfor, det er fine ettermiddager det.

Vi skulle ikke på skolen før kl 17.30 -19.00. Da var det tid før litteraturseminar med litteraturgruppa på fem studenter. Og en utrolig inspirerende og engasjert foreleser! 

Helt sykt igrunn, fikk bare lyst til å dra hjem og lese alle bøker gjennom hans øyne. Han snakket om skriving og synsvinkler og om hvordan spanjolene, med Hernan Cortés i spissen, kom til Amerika i ca 1420, og hvor brutalt de angrep uskyldige innfødte for å overta landområdene deres. Vi leste tre forskjellige tekster om dette samme temaet; en av Hernan Cortés, som skriver veldig overbevisende om hvor naturlig og nødvendig det var å gå frem som de gjorde (så voldelig), en tekst av en prest som skildrer hvor brutalt alt foregikk, og en tekst av en av soldatene til Cortés som forteller straight up, sannheten, uten pynt og dill og dall.

Etter en liten matbit på mcern, tok jeg og Jeanette subten (undergrund) hjem, og resten av kvelden har jeg og Haley sittet her i biblioteket på huset og gjort lekser egentlig. 


Comments

Post a Comment

Popular Posts